Коронавірус

Як в Києві лікують коронавірус

Як в Києві лікують коронавірус

Я довго думала чи писати цей пост, не хочу розганяти паніку, але й мовчати, напевно, гірше.

Моя дитина з 27 березня хворіє, хоча з 14 березня ми на карантині в будинку, нікуди не ходимо і не з ким не спілкуємося. Але це не допомогло і Всеволод захворів, почалося з сухого кашлю і задишки, потім піднялася температура, трималася 4 дня. Ми звернулися в поліклініку за місцем проживання і педіатр послухала дихання, назначила аналіз крові і лікування.

Ми дотримувалися всіх рекомендацій лікаря, і з вівторка дитині стало краще. Температура пройшла, кашель залишився, загальне самопочуття стало краще, але сьогодні стан різко погіршився, осип голос, кашель посилився, хоча ми продовжували лікування, і три дні взагалі не виходили з квартири.

Знову звернулися до педіатра сьогодні в обід і вона рекомендувала госпіталізацію в 1-у дитячу лікарню на Багговутівській, з діагнозом пневмонія. Основний аргумент – там зроблять рентгенівський знімок, візьмуть терміново новий аналіз крові, і пневмонію краще лікувати антибіотиком не в таблетках і суспензіях, а уколами внутрішньом’язово, а все це можна отримати тільки в цій лікарні.

Чесно не хотіла я туди їхати, є досвід поганий п’ятирічної давності з цією лікарнею, і я навіть написала спочатку відмову, а потім все таки взяла направлення на госпіталізацію. Ми пішли додому збирати речі в лікарню. Поки збирала речі зателефонувала до відділу госпіталізації цієї лікарні, щоб дізнатися чи я буду лежати разом з дитиною, або він сам там буде і відповідно що нам треба взяти з собою, там мені відповіли, що дитина 8 років лежить у лікарні сама, для мам такого віку місце не передбачено, діагноз дитини я озвучувала по телефону.

Я викликала швидку допомогу для госпіталізації, щоб менше контактувати з іншими людьми, причину по якій дитина захворіла, я не знаю, і до здоров’я оточуючих людей ставлюся з повагою. Швидка нас забрала, відвезла в лікарню, черговий лікар зустрів і проводив в окремий бокс, як виявилося, всіх з діагнозом пневмонія ізолюють в інфекційному відділенні. Можу заспокоїти всіх хто переживає за медичних працівників, то медики швидкої і інфекціонки мають захисні костюми, і я за них щиро пораділа. Але на цьому моя радість закінчилася.

Лікар яка проводила огляд взяла мазки на ПЛР тест, результат якого буде через 3 дні, послухала дитину і записала всі симптоми і перебіг хвороби. Я запитала про рентген, відповідь – а навіщо, і так зрозуміло пневмонія, а так будете ходити і розносити по лікарні заразу. Про клінічний аналіз крові тиша … призначила лікар інгаляцію з фізіологічним розчином і антибіотик суспензію Сумамед і відправила купити її в аптеці. І запитала мене чому я з дому не взяла інгалятор ??? !!! Вибачте я не знала, що в лікарню треба везти свій інгалятор ….

Пов'язана стаття

Час уже був після шостої вечора, я пішла в аптеку і виходячи з палати запитала про вечерю для дитини, і дізналася, що вечеря була в п’ять, і до сніданку вже нічого не буде. В аптеці я купила ліки, повернулася в палату, і через кілька хвилин почула, що її закривають на замок !!! На питання як я вийду, відповідь – ви на ізоляції з дитиною до результату ПЛР тесту !!! На питання чому не попередили заздалегідь, щоб я мала можливість взяти собі змінний одяг та засоби гігієни, відповіді немає. Як і немає відповіді що їсти мені і моїй хворій дитині, він обідав о першій годині дня !!!!!

На мої обурення, що 5 хвилин тому, коли відправили мене в аптеку я була не небезпечною, а тепер, раптом стала джерелом інфекції !!! Лікар викликав поліцію, хоча і в мене було бажання викликати теж поліцію, так як діагностики немає, ефективного лікування немає, їжі і можливості її дістати теж немає !!! Прийшов наряд поліції, і почали мені розповідати про ізоляцію, я це і сама все розумію і дотримувалися ми карантину повністю, питання не в цьому, питання в повній дезінформаціі мене!

Поліцейські спочатку відмовлялися у мене приймати заяву на НЕ надання медичних послуг медпрацівників лікарні, і про їх незаконні дії, про відсутність інформування пацієнтів. Я розумію що лікарі виконавці тупих рішень, що це не вони придумали з важким захворюванням розміщувати пацієнта в умови де йому не можуть надати кваліфіковану допомогу. Пневмонія вже у дитини, і лікувати потрібно вже зараз, а не після коли буде ПЛР тест готовий. Інфекційне відділення успішно ізолює, але не лікує !!!!! Там немає рентгена, там немає цілодобової лабораторії для клінічних аналізів, там немає лікарів які лікують захворювання легень, там немає обладнання для фізпроцедур (інгаляцій), там немає обладнання для надання допомоги, якщо самопочуття погіршиться і потрібен кисень !!!!!

І це міська лікарня столиці! Місто мільйонник. Як Ви збираєтеся лікувати дітей якщо потік стане більше ?! Про стан палати і в загальному лікарні навіть писати не хочу, про це і без мене всі знають.

Я забрала дитину і поїхала додому, годувати, робити інгаляції і давати антибіотик. Я не сплю і я боюся що завтра буде погіршення, хаотично шукаю де можна зробити рентген завтра, щоб розуміти наскільки серйозний стан у дитини, і куди звертатися, щоб призначили відповідне лікування. Я прошу всіх берегти своє здоров’я, так як медицини у нас по факту немає!

Пи.Си. Швидких тестів немає, і у мене тест не брали. Хоча з кожного чайника кричать що все привезли і в лікарні доставили. Яка у нас статистика і чи можна їй вірити ?!

І так, крім заяви в поліцію, я зателефонувала на гарячу лінію і залишила скаргу і написала заяву на сайті КМДА. Я просто розумію, що якщо мовчати, то в такій же ситуації опиняться і інші діти і їх батьки.

Автор: Ірина Черепанська у групі Виноградар у Facebook

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому