Новини

Генпрокуратура взялася за ПриватБанк – Луценко

За словами генпрокурора, арештовано майно структур, пов’язаних з ПриватБанком, готуються підозри.

Генеральна прокуратура, Національне антикорупційне бюро і Спеціалізована антикорупційна прокуратура розслідують кілька справ, пов’язаних із Приватбанком. Про повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, пише Економічна правда.

“Перш за все, відразу після звернення глави праления банку Олександра Шлапака про вчинений злочин було накладено арешти на ліквідне майно Приватбанку і пов’язаних з ним структур – понад 700 об’єктів нерухомості Пріватофіса”, – сказав Луценко.

За його словами, ГПУ протягом останніх тижнів активно допитує членів кредитного комітету ПриватБанку.

“Готуються підозри. Також ГПУ вивчає документи і допитує ряд працівників Нацбанку, які повинні були контролювати процеси в ПриватБанку “, – додав Луценко.

Пов'язана стаття

Видання пише, що раніше до нього потрапило звернення Шлапака на ім’я генпрокурора в якому зазначається, що екс-керівництво Приватбанку перед націоналізацією проводило незаконні операції з пов’язаними з банком особами, що призвело до заподіяння державі збитків в особливо великих розмірах.

У документі наголошується, що 15 і 16 грудня 2016 року колишнє керівництво банку уклало з компанією Claresholm Marketing, яка визнана пов’язаної з ПриватБанком, кредитні договори на суму $ 389 млн, € 60 млн і відобразило заборгованість в балансі банку.

Також 16 грудня екс-службовцями ПриватБанку укладено договір з компанією Новафарм на суму 3,2 млрд грн, і додаткову угоду з компанією Ингосстрах із зазначенням сум нарахування індексованого винагороди на суму понад 136 млн грн, які також визнані пов’язаними з банком особами.

“За результатами розгляду звернення голови правління ПриватБанку ГПУ внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) “, – йдеться у відповіді Луценко.

Раніше Міністерство фінансів України опублікувало лист, яке 16 грудня минулого року екс-власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов направили уряду з проханням придбати акції банку і прийняти позитивне рішення щодо його подальшої капіталізації щоб уникнути банкрутства.

У цьому листі колишні власники ПриватБанку брали на себе зобов’язання щодо реструктуризації кредитів, наданих банком пов’язаним юридичним особам.

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому