Новини

Подружжя шахраїв чекає суд в Києві за спробу “нажитися” на учаснику АТО

Вельми “підприємливі” чоловік і дружина обіцяли ветерану АТО “допомогти” в отриманні квартири, мовляв, у них є “потрібні зв’язки” в РНБО. За таку “допомогу” вони зажадали 12 тис. Доларів.

Про це стало відомо з повідомлення прес-служби прокуратури Києва.

Київської місцевою прокуратурою №10 направлено до суду обвинувальний акт стосовно подружжя-шахраїв, які під виглядом сприяння у отриманні житла намагалися заволодіти грошима ветерана АТО.

Видаючи себе за представників громадських організацій, які співпрацюють з РНБО України, зловмисники підшукували осіб, які брали участь у проведенні антитерористичної операції на сході країни і потребували поліпшення житлових умов, і пропонували їм свою допомогу у вирішенні цього питання.

Пов'язана стаття

“Ввівши в оману 58-річного ветерана АТО, аферисти пообіцяли йому за 12 тис. Доларів США сприяння в отриманні квартири. На підтвердження своїх слів зловмисники показали чоловікові підроблене лист нібито за підписом секретаря РНБО про виділення житла ветеранам АТО з відповідним переліком осіб, серед яких була вказана також і його прізвище “, – сказано в повідомленні прокуратури.

Затримали зловмисників на місці скоєння злочину, під час передачі грошей.

Під час обшуків у них вилучили печатку і правовстановлюючі документи громадських організацій, ксерокопії паспортів та інших документів учасників АТО, підроблені накази РНБО про виділення житла військовослужбовцям та інші речові докази.

Зараз обвинувальний акт за ч. 2 ст. 15 і ч. 3 ст. 190 КК України (Шахрайство) спрямований до Шевченківського райсуду столиці для розгляду по суті. Подружжю “світить” від 3 до 8 років в’язниці.

Джерело: http://kievvlast.com.ua

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому