Новини

ГПУ обшукує колишнє керівництво ПриватБанку

Генпрокуратура проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами вчинення колишніми службовими особами ПриватБанку розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах.

“З матеріалів виробництва вбачається, що колишнє керівництво Пріватбнка в період 2008-2016 років, незважаючи на законодавчу заборону проведення операцій з пов’язаними з банком особами, після отримання від Національного банку рефінансування, в тому числі за рахунок цих коштів, надало пов’язаним з банком суб’єктам господарювання кредити на загальну суму близько 267 млрд грн “, – йдеться в повідомленні.

24 травня слідчими ГПУ на підставі постанов суду проводяться обшуки за місцем проживання колишніх посадових осіб банку. Також обшуки проходять за адресами юридичних осіб, пов’язаних з ПриватБанком, і яким надавалися багатомільярдні кредити за рахунок рефінансування Національного банку.

Пов'язана стаття

В ході обшуків вже встановлено, що в більшості випадків за юридичними адресами зазначених так званих суб’єктів господарювання відсутні як самі юридичні особи, так і будь-які ознаки здійснення господарської діяльності. В ході розслідування судом накладено арешт на понад 770 об’єктів нерухомості по всій країні і арешти ще тривають.

У Генпрокуратурі зазначили, що колишні посадові особи ПриватБанку, зловживаючи своїм службовим становищем, надавали юрособам, які мають ознаки фіктивності, кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку.

Внаслідок цього держава була змушена провести націоналізацію зазначеного банку та докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн, що призвело до тяжких наслідків для країни.

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому