Комунальні хроніки

Тепло і гаряча вода коштуватимуть на 80% дорожче

У жовтні тарифи на опалення і гарячу воду в Україні можуть зрости на 15-80%

У жовтні тарифи на опалення і гарячу воду в Україні можуть зрости на 15-80%. Це пов’язано з тим, що ціни на газ для постачальників тепла і гарячої води зросли, пише Апостроф.

Вартість газу займає до 80% у витратах на вироблення як тепла, так і гарячої води, а в травні Кабінет Міністрів скасував зобов’язання “Нафтогазу” продавати постачальникам цих послуг газ за зниженими тарифами.

Таким чином, підвищення тарифів на опалення і гарячу воду – неминуче. Так, за повідомленням КМДА, в Києві розцінки зростуть на 30-40%. При цьому, в інших містах зростання тарифів може бути більш значним.

Розцінки на опалення і гарячу воду варіюються в залежності від міста. Вони залежать від структури витрат, кількості споживачів, протяжності інфраструктури, технічного стану обладнання і т.д.

Пов'язана стаття

“Ціни на газ зросли, тому ці тарифи також будуть зростати. Іншого виходу немає. Питання тільки в тому, чи надовго? Зараз очікуваний діапазон становить від 30% до 70%. Може бути, ціни якось будуть стримуватися, але для цього потрібно дуже постаратися “, – зазначив Сергій Дяченко, керівник Бюро комплексного аналізу та прогнозування.

Максимальне зростання тарифів може торкнутися невеликих міст, тому що чим менше споживачів і обсягів споживаного тепла, тим вище тариф. Тому в маленьких містечках ціни можуть злетіти майже на 80%.

Джерело: https://from-ua.com

Підписуйтесь на наш канал в Telegram – будьте в курсі останніх новин!

Також Ви можете Розмістити свою скаргу, статтю або новину на нашому сайті.

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому