Новини

В Україні запрацював онлайн-сервіс перевірки загублених паспортів

На сайті Державної міграційної служби з’явилася онлайн-послуга з пошуку недійсних, викрадених або втрачених паспортів.

Державна міграційна служба України відкрила новий онлайн-сервіс з пошуку недійсних, викрадених або втрачених паспортів в базах даних міграційної служби та МВС. Про це повідомляє прес-служба відомства.

Сервіс доступний на сайті Держміграційної служби за посиланням: nd.dmsu.gov.ua.

Як заявив глава відомства Максим Соколюк, сервіс буде особливо корисним для громадян і організацій, які довіряють свої кошти і / або майно іншим громадянам, і покликаний викорінити шахрайство за допомогою підроблених паспортів.

Пов'язана стаття

Найбільш відомим видом шахрайських операцій стали отримання кредитів і позик за чужими документами, в яких переклеєна фотографія, але є й інші схеми, наприклад, у взаєминах між орендарями та орендодавцями житла, при прокаті обладнання та інструментів і т.д.

З огляду на слабкий захист від підробки паспортів зразка 1994 г (книжечок), з січня 2016 р в Україні введено новий біометричний ID-паспорт, проте поступова заміна документів триватиме кілька років, отже, новий онлайн-сервіс дозволить уникнути будь-яких зловживань в сфері обігу паспортів старого зразка.

На сьогодні сервіс містить інформацію про більш ніж 950 тис недійсних документів і оновлюється щодоби. Сервіс поки працює в тестовому режимі і в разі виявлення помилок в його роботі громадяни можуть інформувати міграційну службу за допомогою форми зворотного зв’язку.

Станом на початок квітня 2017 р в Україні оформлено в цілому майже 500 тис ID-паспортів, що містять електронний чіп з даними, які неможливо підробити.

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому