Держава

Стало відомо, кому допоможе продовження мораторію на стягнення майна

ВР на півроку продовжила мораторій на стягнення майна за валютними кредитами, який закінчувався 21 жовтня 2020 року задля того, щоб прийняти законопроект про реструктуризацію кредитів. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новини України – From-UA розповів глава групи «Взаєдопомога» Віталій Белько.

На думку нашого співрозмовника, це до колекторів не має ніякого відношення. Це було як якийсь запобіжник, який прийняли в 2014 році, який не давав права забирати єдине житло у позичальників.

«Якщо крім цього житла є ще якесь, то ти вже не потрапляєш під цей мораторій. І там ще є обмеження по метражу: до 140 квадратів – ти потрапляєш під цей мораторій, а будинок – до 250 квардратов », – додав експерт.

А з приводу триваючих незаконних проникнень і виселення, наш співрозмовник зазначає наступне: «Закон є, мораторій є, а те, що ми бачимо беззаконня колекторських компаній, то вони не дивляться на цей мораторій. Тому, за великим рахунком, виходить, що цей мораторій від колекторського беззаконня не рятує».

Пов'язана стаття

За словами Віталія Белько, на цей закон можна посилатися в судах під час судових процесів. І він рятує людей, які вже програли суди, у яких вже відкриті виконавчі приписи у виконавчій службі, і мораторій припиняє виселення, тому що виселенням займаються тільки держслужби.

«Мораторій з 2014 року не дає права нікому, і державній виконавчій службі, виселяти когось, якщо це єдине житло. І це стосується тільки валютних кредитів, не гривневих», – резюмував наш співрозмовник глава групи «Взаєдопомога» Віталій Белько.

Джерело: https://from-ua.com

Підписуйтесь на наш канал в Telegram – будьте в курсі останніх новин!

Також Ви можете Розмістити свою скаргу, статтю або новину на нашому сайті.

Share

Схожі статті

У Києві викрито велику злочинну групу, яка “віджимала” квартири містян

Учасниками злочинної групи є адвокати, приватні нотаріуси, державні реєстратори та інші особи. У Києві викрито велику злочинну… Читати далі

5 місяців тому

Привітання з Днем Народження

Шановний Анатолій Іванович, Київська міська і Київська обласна організації партії "Сила Єдності" вітають Вас з… Читати далі

11 місяців тому

Насправді шанс вирішити проблему вже втрачено…

В Європі податки сплатять всі п'ять мільйонів мігрантів. Україна прогавила всі строки, щоб їм допомогти.… Читати далі

1 рік тому

В Україні у квітні підвищать тариф на комуналку: за що доведеться платити більше і як зміняться суми

Українців із квітня чекають нові тарифи на воду: підвищення пройде у два етапи. У результаті… Читати далі

1 рік тому

Шалені відсотки та настирливі колектори: головні проблеми з МФО та що з ними робити

Війна сильно вдарила по платоспроможності населення. Відтак, зросла й кількість потенційних клієнтів мікрофінансових організацій (МФО). З якими… Читати далі

1 рік тому

Нацбанк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів колишнього “Альфа Банку” росіян

Національний банк визнав небездоганною ділову репутацію акціонерів в АТ "Сенс Банк" (раніше "Альфа-банк Україна") –… Читати далі

1 рік тому