Loading

Злочинна група незаконно перепродала 31 квартиру.

У Києві затримали організовану злочинну групу, члени якої переоформили і перепродали 31 квартиру, повідомляється на сайті Національної поліції.

До складу групи входили 12 осіб, більшість з яких раніше мали проблеми з законом за злочини, пов’язані з незаконним обігом наркотиків, шахрайство, підробку документів і навіть навмисне вбивство.

В рамках кримінального провадження, розпочатого в січні 2015 року з ч. 4 ст. 190 ( “Шахрайство”) і за ч. 4 ст. 358 ( “Підробка”) Кримінального кодексу України, було проведено ряд слідчих дій, в тому числі контроль за вчиненням злочину і 18 обшуків.

“Шахраї підробляли документи, в тому числі з ними в змові були деякі нотаріуси, і шляхом ланцюжка перепродажів квартир отримували кошти. Таким чином, вони фактично викрали 31 квартиру. При цьому господарі часто не знали про це, поки не виявляли, що в їх квартирах уже проживають інші люди. Всі зловмисники встановлені, восьми вже повідомлено про підозру у вчиненні шахрайства та підробки документів, чотирьох затримали “, розповів начальник ГУ НП в Києві Андрій Крищенко.

Також читайте:  У Києві викрито велику злочинну групу, яка "віджимала" квартири містян

Під час обшуків у фігурантів вилучили гроші, підроблені посвідчення працівників правоохоронних органів, ключі від 14 квартир, правовстановлюючі документи на квартири, мобільні телефони, радіостанції та автомобіль.

“Ця група має чіткі ознаки організованості: сюди входили нотаріуси і люди, які чітко розподілили між собою ролі. Тому в ході слідства будуть встановлювати інші епізоди їх злочинної діяльності. За вчинення цих злочинів передбачено до 12 років позбавлення волі “, зазначив Андрій Крищенко.

Розслідування кримінальних проваджень проводить слідче управління поліції Києва при процесуальному керівництві прокуратури міста Києва.

Раніше повідомлялося про те, що шахраї в Україні проводять афери під виглядом фіскальної служби.

(Переглянуто 22 разів, 1 переглядів сьогодні)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *