Loading

Київський апеляційний адміністративний суд України підтвердив законність, правомірність та обґрунтованість рішень Національного банку щодо виведення ПАТ “Банк “Михайлівський” з ринку, повністю відмовивши акціонеру цього банку у позові.

Як вбачається з матеріалів справи, ТОВ “Екосіпан”, який є акціонером банку, оскаржував у суді рішення регулятора щодо правомірності виведення “Банку Михайлівський” з ринку.

Окружний адміністративний суд Києва 15 травня 2017 року задовольнив позов товариства частково та скасував рішення Національного банку і Фонду гарантування вкладів фізичних осіб про неплатоспроможність “Банку Михайлівський”, введення в нього тимчасової адміністрації й ліквідацію. При цьому суд відмовився зобов’язати НБУ відновити роботу “Банку Михайлівський”.

Національний банк не погодився з рішенням суду першої інстанції і подав апеляційну скаргу, яку Київський апеляційний адміністративний суд 07 серпня 2017 року задовольнив повністю.

Також читайте:  У Києві викрито велику злочинну групу, яка "віджимала" квартири містян

Нагадаємо, Правління Національного банку України прийняло рішення про віднесення ПАТ “Банк “Михайлівський” до категорії неплатоспроможних 23 травня 2016 року, а 12 липня 2016 року за пропозицією Фонду гарантування вкладів фізичних осіб прийнято рішення про відкликання банківської ліцензії та його ліквідацію.

Як раніше повідомляв Національний банк, з 20 травня банк провів велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб із фінансової компанії, пов’язаної з банком, на баланс банку. Це збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів фізичних осіб на мільярд гривень – з 1.6 млрд грн до 2.6 млрд грн.

Станом на 23 травня 2016 року 100% акцій банку належить ТОВ “Екосіпан”, 92.5% якого належить Віктору Поліщуку, 3.9% – Ігорю Дорошенку та 3% – Віктору Єрасову.

(Переглянуто 14 разів, 1 переглядів сьогодні)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *